Vinna på roulette

Strategier som hjälper dig att vinna på roulette

Att vinna på roulette kan tyckas omöjligt med tanke på att spelet är slumpbaserat och alltså inte kan bemästras med hjälp av skicklighet. Hjulet har inget minne och varje spelomgång är alltså oberoende tidigare utfall. Trots detta, finns det en rad olika knep och strategier som går att tillämpa för att maximera dina vinstodds. Faktum är att roulette utgör det casinospel med flest utarbetade vinstsystem jämfört med alla övriga spel.

Anledningen till att det finns så många vinststrategier för roulette beror delvis på att hjulet spelas i en relativt avslappnad takt så att spelare har gott om tid att placera sina satsningar mellan snurren. Spelare som satt i system att slå hjulet, har möjlighet att utnyttja den lite långsammare takten för att analysera data från tidigare resultat så att de har tillräckligt med tid för att lista ut och placera nästa satsning innan roulettkulan släpps och landar i ett nytt nummerfack.

Vi kommer nu att gå igenom några av de vanligaste roulette-strategierna för att du ska ha möjlighet att öka dina vinstchanser i detta underhållande och spännande spel. Spelet är utformat så att det är omöjligt att garantera vinst, men med lite skicklighet och tur, kan du, i alla fall, minimera dina förluster samtidigt som dina chanser att vinna på roulette ökar. Vem vet, kanske är det du som står där som lycklig vinnare nästa gång, flera miljoner rikare?

5 knep för att vinna på roulette

1. Maximera dina vinster
Snurra hjulet ett par gånger innan du börjar spela skarpt. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om det finns några avvikelser som du kan utnyttja. Vissa hjul är nämligen mer benägna att hamna på exempelvis udda nummer, till skillnad från andra.

2. Spela spelet i demoläge
Spel i demoläge gör att spelare inte riskerar förlora några pengar eftersom man spelar med låtsaspengar. Denna funktion kommer att ge dig en känsla för spelet, öka ditt självförtroende samt hjälpa dig att bättre kunna avgöra vad som fungerar samt vad som inte gör det, innan du ger dig in spel i skarpt läge. Att först öva i demoläge är särskilt att rekommendera om du ämnar tillämpa ett satsningssystem på ditt spelande senare (vi redogör för två sådana längre fram i texten).

3. Spela europeisk roulette istället för amerikansk roulette 
Den amerikanska varianten har ett extra nummerfack (dubbelnolla) vilken minskar vinstoddsen. Om du har möjligheten att välja mellan spel på amerikansk och europeisk roulette, så rekommenderas du välja den europeiska varianten eftersom denna ökar dina chanser till vinst. Husfördelen hos den europeiska varianten är cirka 2,70% medan den amerikanska hjulet har en husfördel på så mycket som cirka 5,26%.

4. Lär dig veta hur mycket du ska satsa
När det kommer till roulette och övriga spel med pengar, så är det ytterst viktigt att du endast spelar med pengar som du har råd att förlora. Du kan annars försätta dig i svåra ekonomiska problem vilka kan få ödesdigra konsekvenser.

När du väl har bestämt hur stort belopp du är beredd att förlora, så ska du hålla dig till den summan. Detta må vara lättare sagt än gjort, men för att minska risken att falla för frestelsen att satsa mer än du har råd med, så rekommenderar vi dig att:

· Avstå alkohol medan du spelar
· Skriva ner beloppet så att du får översikt
· Be en närstående att hålla koll på dig

5. Håll dig till outside bets
Utdelningarna må vara mindre generösa när du spelar med outside bets, men om du håller dig till outside bets så kommer du att ha en större chans att behålla dina pengar under spelets gång. Utdelningen är endast 1:1 men oddsen för att hjulet ska vara på din sida, är här betydligt större.

Två satsningssystem för att vinna på roulette

1. Martingale systemet
Om du satsar på svart vs. röd, eller udda vs. jämna nummer, så kan du tillämpa Martingale systemet. Denna strategi går ut på att spelare dubblerar sin insats varje gång de förlorar samt satsar på samma nummet till dess att man vinner. Vi illustrerar med ett exempel:

Låt oss säga att du satsar 50 kr på rött och att kulan hamnar på svart. Nästa gång det är din tur, så kommer du att satsa 100 kr på rött så att du kan vinna tillbaka din insats och samtidigt gå med vinst. Om kulan skulle hamna på svart igen så dubblerar du din insats så att du spelar med 150 kr på rött. Fortsätt på detta viss till dess att kulan hamnar på rött (vilken den oundvikligen kommer att göra).

Denna strategi är inte helt riskfri eftersom du spelar med relativt höga summor.

Strategin förutsätter att du har tillräckligt mycket pengar för att kunna dubblera din insats varje spelomgång. Eftersom du spelar med ett stort belopp så riskerar du även förlora ett stort belopp. Se till att som alltid, enbart spela med spelkassa. Det blir extra viktigt när du spelar för höga summor.

Att tänka på
Börja med att satsa minsta möjliga belopp. Ha i åtanke att en del bord har en maxgräns för hur mycket du kan satsa, vilket kan innebära att du når taket innan du vinner. Se därför till att på förhand kolla upp vad som gäller för just det spel du ägnar dig åt.

2. James Bond roulette strategi
James Bonds roulette strategi är ett relativt enkelt satsningssystem där spelare endast behöver 200 dollar för att kunna spela. Beloppet distribueras på följande sätt: 140 dollar på höga nummer (19-36), 50 dollar på de sex numren (13-18) och 10 dollar på enkelnollan/dubbelnollan. Genom att sprida ut dina insatser så ökar du dina vinstchanser.

Om kulan hamnar på numren mellan 19 och 36 så kommer du att vinna 80 dollar. Om det vinnande numret istället blir 13 och 18, så kommer du att vinna 100 dollar. Om numret istället är noll, så kommer du att gå med en vinst på 160 dollar.

Det enda sättet att förlora är om ett nummer mellan 1 och 12 dyker upp, vilket då innebär att du förlorar hela din insats.

Att tänka på
Med denna strategi kan du snabbt kan få en ackumulerad utdelning. När du har väl vinner, så rekommenderas du därför avsluta din spelsession för att fortsätta en annan dag. Precis som med Martingale systemet, så förutsätter denna strategi att spelaren har tillräckligt med pengar på sitt konto så att du kan hålla ut om du skulle förlora flera omgångar i rad.

Spelstrategier ökar dina chanser att vinna på roulette